Herroepingsrecht / Retourvoorwaarden

Retourneren is altijd mogelijk zo lang je de code niet opvraagt en binnen 30 dagen na aankoop.

Licentie2GO verkoopt codes waarmee software geactiveerd kan worden. Deze codes wordt slechts éénmalig uitgegeven en zijn daarom strikt persoonsgebonden. Door het strikt persoonsgebonden karakter van een code is er geen wettelijk herroepingsrecht van toepassing en heb je geen bedenktijd van 14 dagen zoals dat zou zijn bij een "normale" internetaankoop.

Van alle producten die wij aanbieden is een gratis proefversie van de software beschikbaar. Deze gratis proefversie gebruik je om te controleren of het apparaat aan de minimale systeemvereisten voldoet. Twijfel je of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We zijn 7 dagen per week beschikbaar om je te helpen.

Hoe werkt dat dan?

Wanneer je klikt op de knop "Code opvragen", verbreek je de verzegeling en vraag je de code op waarmee de software geactiveerd kan worden. Je bevestigt en gaat akkoord met het volgende:

  1. Ik verbreek de verzegeling en neem daarmee de licentie definitief in gebruik.
  2. Ik heb getest en gecontroleerd dat de software aan de minimale systeemvereisten voldoet.
  3. Ik weet dat Licentie2GO niet kan controleren of ik de licentie in gebruik heb genomen of in de toekomst in gebruik ga nemen.
  4. Ik ga ermee akkoord dat mijn recht op retour vervalt. Ik weet dat dit product niet retour genomen kan worden.

In alle gevallen geldt: Retourneren is niet mogelijk nadat je de code hebt opgevraagd.

In technische termen; je hebt de verzegeling conform BW 7 art. 46d lid 4c verbroken.
Conform de Nederlandse en Europese wet is daarmee het retourrecht vervallen.
Voor meer informatie zie: Europese richtlijn 2011/83/EU Art. 16 i. en (NL) BW 7 art. 46d lid 4c.

Daarnaast vervalt je retourrecht 30 dagen na bestelling.

We garanderen dat de code werkt! Werkt de code niet? Dan ontvang je van ons een nieuwe code!

Hoe vraag ik een retour aan?

Een retour aanvragen kan niet per e-mail, je doet dit via Mijn Licentie2GO. Je maakt gebruik van ons retourformulier en kunt kiezen voor een omruiling (kies een ander product) of voor een terugbetaling. We controleren de retouraanvraag en keuren deze in de meeste gevallen nog dezelfde dag. Nadat de aanvraag goedgekeurd is betalen we binnen 10 werkdagen (14 dagen) het bedrag retour op je bankrekening. Let op: heb je betaald met Paypal of creditcard, dan zullen we dat altijd op die manier terugstorten. We storten nooit geld terug op andere bankrekeningen of via andere betaalmethoden.

Kan ik mijn product omruilen naar een ander merk/andere uitvoering?

Een retour lost het probleem niet op. Want nadat je je geld van ons terug hebt ontvangen, heb je nog steeds geen beveiliging, geen back-upsoftware of Microsoft / Adobe licentie. Daarom is het vaak beter om te kiezen voor een omruiling. Licentie2GO maakt het mogelijk om een aankoop om te ruilen naar een ander merk of een andere uitvoering. Je kunt dit helemaal zelf, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De omruiling kan eenmalig plaatsvinden en zal direct worden verwerkt zodat je gelijk een vervangend product kunt kiezen. Het aanvragen van een omruiling doe je via Mijn Licentie2GO.

Zakelijk retourneren

Zakelijke bestellingen vallen niet onder de wet koop op afstand en het retourneren hiervan is daardoor niet mogelijk. Ook voor veel zakelijke aankopen, bieden wij vaak een gratis proefperiode aan die je kunt gebruiken om te testen of jouw systeem aan de minimale vereisten voldoet. Ook kun je met de proefversie van de software controleren of de installatie mogelijke technische problemen opleveren op je systeem. Via service [at] licentie2go.nl kun je een proefversie van de software aanvragen. Je bestelling is een definitieve bestelling met betaalverplichting. Retourneren van zakelijke aankopen is niet mogelijk. Zakelijke aankopen zijn tevens uitgesloten van het recht op hulp bij installatie. 

De ondernemer (Licentie2GO) vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.